Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle aromatyczna i smaczna - królowa imprez.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1288
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2918
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1013
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1784
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1288
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2918
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1013
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1784
Składniki
Filet umyć, pokroić w kostkę doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju , usmażyć kostki fileta. Awokado umyć obrać , pokroić w kostkę. Pomidora umyć , pokroić w kostkę. Granat przekroić wyłuskać pestki. Składniki umieścić w salaterce.
Sałatę umyć, porwać na drobno. Jajka ugotować na twardo, obrać , pokroić w ósemki. Ser feta pokroić w kostkę, dodać do salaterki.
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, pozostawić 1 godzinę aby smaki się wymieszały. Przygotować sos: Do małego słoiczka wlać 4 łyżki oleju dodać musztardę, miód, sok z cytryny , doprawić solą i pieprzem, mieszać energicznie do uzyskania jednolitej konsystencji. Polewać każdą porcję przed podaniem.