Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca kwaśna sałatka na różne okazje
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 432
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 87
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 107
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 432
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 87
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 107
Składniki
1. Pory pokroić na półkrążki, dokładnie opłukać, nasolić i odstawić na ok. 30 min by zmiękły. 2. 3 jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać a następnie pokroić w drobną kostkę. 3. Odsączyć groszek konserwowy i fasolę. 4. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. 5. Pieczarki wyjąć z zalewy i pokroić na połówki 5. Do miski wsypać pory, jajka, groszek, białą fasolę, ogórki kiszone i pieczarki. Dodać majonez, jogurt naturalny, pieprz ewentualnie sól do smaku i dokładnie wymieszać. Pozostawić sałatkę w lodówce na ok 15 min by smaki się przegryzły. POLECAM SMACZNIE!