Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zdrowa i sycąca sałatka to doskonałe połączenie wartościowych składników i wyśmienitego smaku, idealna zarówno jako lekki obiad, jak i kolacja. Delikatna pierś z kurczaka w towarzystwie chrupiących warzyw, takich jak sałata lodowa czy seler naciowy, tworzy aromatyczną i chrupką całość. Słodycz rodzynek sułtańskich przełamuje smak, a orzechy włoskie nie tylko dodają ciekawej tekstury, ale też dostarczają wielu ważnych substancji odżywczych. Kremowy dressing łączy ze sobą wszystkie składniki.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 275
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 275
Składniki
Mięso umyj i osusz, a następnie pokrój je w mniejszą kostkę wielkości jednego kęsa. Oprósz go solą i pieprzem, a potem podsmaż go na niewielkiej ilości oleju. Zdejmij i ostudź.
Sałatę lodową porwij na małe kawałki palcami.
Pomidorki koktajlowe przedziel na pół, a seler naciowy pokrój w paseczki. Szczypiorek drobno posiekaj.
Wszystkie składniki, w tym rodzynki i orzechy, przełóż do miski i wstępnie wymieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Przygotowanym sosem zalej sałatkę i całość dobrze wymieszaj.
Zdrową i sycącą sałatkę wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, by smaki się połączyły. Przechowuj ją w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni.