Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodycz sałatki , słoność halloumi i pikantność nasturcji. Wrapsy zawijane w liściach nasturcji, nasze jabłko w stylu zielonej papai. Cudowny sos w stylu azjatyckim.
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 691
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 211
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 238
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 916
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 691
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 211
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 238
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 916
Składniki
Jabłko kroimy w średnią kostkę, lekko polewamy sokiem z cytryny i sokiem z liści szpinaku, mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na kilkanaście minut. Sos. Miętę drobniutko siekamy i mieszamy z resztą składników. Odstawiamy. Marchewkę ścieramy do dużych oczkach tarki, zielone liście lekko siekamy. Jabłka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do marchewki i zieleniny. Sałatkę polewamy sosem. mieszamy i odstawiamy na czas przygotowania sera. Halloumi kroimy w 1 cm plasterki i przesmażamy z obu stron. Potem kroimy w kostkę.
Na opłukane liście nasturcji nakładamy dużą łyżkę sałatki, kawałki halloumi, szczypiorku. Posypujemy kwiatami.