Smaczna, bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z ziemniaków, ogórka konserwowego cebuli czerwonej oraz koperku. Sałatka połączona z majonezem smakuje wyśmienicie. Polecam
Ziemniaczana sałatka do grilla i nie tylko
Składniki
- ziemniaki młode ugotowane w mundurkach 5,
- średniej wielkości ogórki konserwowe lub kiszone 4,
- cebula czerwona duża,
- koperek 1/2 pęczka,
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku,
- majonez według uznania,
- Opcjonalnie - posiekana cebulka zielona 1 łyżka,
Składniki
- ziemniaki młode ugotowane w mundurkach 5,
- średniej wielkości ogórki konserwowe lub kiszone 4,
- cebula czerwona duża,
- koperek 1/2 pęczka,
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku,
- majonez według uznania,
- Opcjonalnie - posiekana cebulka zielona 1 łyżka,

Potrzebne przybory kuchenne
miska, deska, nóż, garnek, łyżka,
Etapy przygotowania
Ziemniaki po ugotowaniu , obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć do miski, dodać ogórki pokrojone w podobną , niedużą kostkę, pokrojoną cebulę oraz posiekany drobno koperek , opcjonalnie szczypiorek i wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z majonezem i odstawić na 30 minut. do lodówki w celu przegryzienia smaków i schłodzenia, ale można również od razu zajadać. Smacznego

Sałatka gotowa do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 961
Ostatnio komentowane przepisy
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Halloween
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Makaron
- Warzywa
- Ryby
- Przyprawy
- Czosnek
- Makarony
- Makaronowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 961



Składniki
- ziemniaki młode ugotowane w mundurkach 5,
- średniej wielkości ogórki konserwowe lub kiszone 4,
- cebula czerwona duża,
- koperek 1/2 pęczka,
- sól i świeżo zmielony pieprz do smaku,
- majonez według uznania,
- Opcjonalnie - posiekana cebulka zielona 1 łyżka,
Ziemniaki po ugotowaniu , obrać ze skórki i pokroić w niedużą kostkę. Przełożyć do miski, dodać ogórki pokrojone w podobną , niedużą kostkę, pokrojoną cebulę oraz posiekany drobno koperek , opcjonalnie szczypiorek i wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z majonezem i odstawić na 30 minut. do lodówki w celu przegryzienia smaków i schłodzenia, ale można również od razu zajadać. Smacznego
Sałatka gotowa do podania.
Prosto i smacznie czyli idealnie:)
Uwielbiam!
Sycąca i smakowita!