Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna z ziemniaków, buraków i marchewki z dodatkiem śledzia i cebulki w majonezowym sosie
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1463
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1372
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 265
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1463
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1372
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 265
Składniki
Buraki upiec w piekarniku w foli aluminiowej ( lub użyć już ugotowanych ze sklepu lub pozostałości po gotowaniu barszczu). Ziemniaki ugotować w mundurkach i ostudzić. Buraki i ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę zetrzeć, śledzia pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w piórka lub kosteczkę, dodać trochę soku z cytryny i wymieszać. Składniki sosu umieścić w misce i wymieszać. Na półmisku ułożyć marchewkę, ziemniaki, buraki i śledzia, posypać cebulą i polać sosem. Można też wymieszać wszystkie składniki.