Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa wczesna kolacja lub późniejsze śniadanie. Jest to mieszanka delikatnej ostrości i słodyczy.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 5
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 119
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 5
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 119
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Kapustę pokroić w 1-1,5 cm równe plastry. Gruszki pokroić wzdłuż w 2 cm plastry. Olej wymieszać z sokiem cytrynowym, solą , pieprzem i czosnkiem. Plastry układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarować z obu stron przygotowanym wcześniej sosem. Z wierzchu posypać płatkami chili, posiekanymi orzechami i polać syropem daktylowym. Piec w 190 C przez około 30 minut. Po 20 minutach plastry można obrócić na drugą stronę.