Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa wczesna kolacja lub późniejsze śniadanie. Jest to mieszanka delikatnej ostrości i słodyczy.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 18
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21643
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 18
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21643
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Kapustę pokroić w 1-1,5 cm równe plastry. Gruszki pokroić wzdłuż w 2 cm plastry. Olej wymieszać z sokiem cytrynowym, solą , pieprzem i czosnkiem. Plastry układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarować z obu stron przygotowanym wcześniej sosem. Z wierzchu posypać płatkami chili, posiekanymi orzechami i polać syropem daktylowym. Piec w 190 C przez około 30 minut. Po 20 minutach plastry można obrócić na drugą stronę.