Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięsko doskonale sprawdzi się jako wędlina na kanapki i pieczeń do obiadu. Smak zawdzięcza aromatycznemu sosowi.
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2243
Niedzielny obiad:tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce z panko pod...
Odsłon: 207
Mam słabość do tej wędliny, próbowałam już tej wersji jako trybowany faszerow...
Odsłon: 4009
Cały obiad z warzywami bez tłuszczu z patelni, mięso jest soczyste i rozpływa...
Odsłon: 2243
Niedzielny obiad:tradycyjny kotlet schabowy w chrupiącej panierce z panko pod...
Odsłon: 207
Mam słabość do tej wędliny, próbowałam już tej wersji jako trybowany faszerow...
Odsłon: 4009
Składniki
Pierś opłukać, osuszyć i delikatnie nakłuć nożem. Składniki sosu wymieszać ( oprócz rozmarynu ). Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, dokładnie z obu stron posmarować sosem. Rozłożyć gałązki rozmaryny, nakryć folią i odstawić do lodówki na całą noc. Mięso wyjąć z lodówki kilkanaście minut przed pieczeniem. Piec w 160 C przykryte pokrywką lub srebrną folią ok. 100 -110 minut. W połowie tego czasu obrócić mięso na drugą stronę. W czasie pieczenia mięso możemy 2-3 razy polać powstałym sosem. Potem zwiększyć temperaturę do 180 C, zdjąć pokrywkę i przyrumienić mięso przez ok. 10 minut. Jeśli mamy termometr piekarniczy wbijmy go w najgłębsze miejsce mięsa, temperatura 74 C mówi że mięso jest gotowe.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Racuchy z czarną porzeczką
Śniadania
placuszki jogurtowe
Śniadania
Bułki zapiekane z jajkiem
Śniadania
Owsianka z burakiem i jabłkiem
Racuchy z czarną porzeczką
Kwaśna porzeczka wspaniale przełamuje słodycz racuchów. Polecam!
Odsłon: 21
placuszki jogurtowe
pomysł na śniadanie ,proste i smaczna.
Odsłon: 126