Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięsko doskonale sprawdzi się jako wędlina na kanapki i pieczeń do obiadu. Smak zawdzięcza aromatycznemu sosowi.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Pierś opłukać, osuszyć i delikatnie nakłuć nożem. Składniki sosu wymieszać ( oprócz rozmarynu ). Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, dokładnie z obu stron posmarować sosem. Rozłożyć gałązki rozmaryny, nakryć folią i odstawić do lodówki na całą noc. Mięso wyjąć z lodówki kilkanaście minut przed pieczeniem. Piec w 160 C przykryte pokrywką lub srebrną folią ok. 100 -110 minut. W połowie tego czasu obrócić mięso na drugą stronę. W czasie pieczenia mięso możemy 2-3 razy polać powstałym sosem. Potem zwiększyć temperaturę do 180 C, zdjąć pokrywkę i przyrumienić mięso przez ok. 10 minut. Jeśli mamy termometr piekarniczy wbijmy go w najgłębsze miejsce mięsa, temperatura 74 C mówi że mięso jest gotowe.