Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięsko doskonale sprawdzi się jako wędlina na kanapki i pieczeń do obiadu. Smak zawdzięcza aromatycznemu sosowi.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6019
        
        
                Składniki
Pierś opłukać, osuszyć i delikatnie nakłuć nożem. Składniki sosu wymieszać ( oprócz rozmarynu ). Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, dokładnie z obu stron posmarować sosem. Rozłożyć gałązki rozmaryny, nakryć folią i odstawić do lodówki na całą noc. Mięso wyjąć z lodówki kilkanaście minut przed pieczeniem. Piec w 160 C przykryte pokrywką lub srebrną folią ok. 100 -110 minut. W połowie tego czasu obrócić mięso na drugą stronę. W czasie pieczenia mięso możemy 2-3 razy polać powstałym sosem. Potem zwiększyć temperaturę do 180 C, zdjąć pokrywkę i przyrumienić mięso przez ok. 10 minut. Jeśli mamy termometr piekarniczy wbijmy go w najgłębsze miejsce mięsa, temperatura 74 C mówi że mięso jest gotowe.