Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięsko doskonale sprawdzi się jako wędlina na kanapki i pieczeń do obiadu. Smak zawdzięcza aromatycznemu sosowi.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5760
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 114
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10966
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5760
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 114
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10966
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Składniki
Pierś opłukać, osuszyć i delikatnie nakłuć nożem. Składniki sosu wymieszać ( oprócz rozmarynu ). Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, dokładnie z obu stron posmarować sosem. Rozłożyć gałązki rozmaryny, nakryć folią i odstawić do lodówki na całą noc. Mięso wyjąć z lodówki kilkanaście minut przed pieczeniem. Piec w 160 C przykryte pokrywką lub srebrną folią ok. 100 -110 minut. W połowie tego czasu obrócić mięso na drugą stronę. W czasie pieczenia mięso możemy 2-3 razy polać powstałym sosem. Potem zwiększyć temperaturę do 180 C, zdjąć pokrywkę i przyrumienić mięso przez ok. 10 minut. Jeśli mamy termometr piekarniczy wbijmy go w najgłębsze miejsce mięsa, temperatura 74 C mówi że mięso jest gotowe.