Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięsko doskonale sprawdzi się jako wędlina na kanapki i pieczeń do obiadu. Smak zawdzięcza aromatycznemu sosowi.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Pierś opłukać, osuszyć i delikatnie nakłuć nożem. Składniki sosu wymieszać ( oprócz rozmarynu ). Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania, dokładnie z obu stron posmarować sosem. Rozłożyć gałązki rozmaryny, nakryć folią i odstawić do lodówki na całą noc. Mięso wyjąć z lodówki kilkanaście minut przed pieczeniem. Piec w 160 C przykryte pokrywką lub srebrną folią ok. 100 -110 minut. W połowie tego czasu obrócić mięso na drugą stronę. W czasie pieczenia mięso możemy 2-3 razy polać powstałym sosem. Potem zwiększyć temperaturę do 180 C, zdjąć pokrywkę i przyrumienić mięso przez ok. 10 minut. Jeśli mamy termometr piekarniczy wbijmy go w najgłębsze miejsce mięsa, temperatura 74 C mówi że mięso jest gotowe.