Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arroz con leche, czyli ryż z mlekiem, hiszpański pudding ryżowy. Dzięki skórce cytrynowej uzyskuje się nowy smak puddingu.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413876
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413876
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2192
Składniki
Dokładnie wyparzamy cytrynę i bezpośrednio do saganka ścieramy skórkę z połowy cytryny. Dolewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy lub laskę wanilii i gotujemy. Na wrzące mleko wsypujemy ryż i wkładamy korę cynamonu. Bez przykrywki gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy ryż. Po ugotowaniu wyjmujemy laskę wanilii i korę cynamonu. Na talerzu posypujemy mielonym cynamonem i skórką cytrynową.