Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arroz con leche, czyli ryż z mlekiem, hiszpański pudding ryżowy. Dzięki skórce cytrynowej uzyskuje się nowy smak puddingu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Składniki
Dokładnie wyparzamy cytrynę i bezpośrednio do saganka ścieramy skórkę z połowy cytryny. Dolewamy mleko, dodajemy cukier, cukier waniliowy lub laskę wanilii i gotujemy. Na wrzące mleko wsypujemy ryż i wkładamy korę cynamonu. Bez przykrywki gotujemy na małym ogniu ok. 15 minut. Od czasu do czasu mieszamy ryż. Po ugotowaniu wyjmujemy laskę wanilii i korę cynamonu. Na talerzu posypujemy mielonym cynamonem i skórką cytrynową.