Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta cukinia z curry i ...włoskim parmezanem, taka mieszanka AZJATYCKO-EUROPEJSKA.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 689
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 689
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na sitko do osączenia i lekko ugniatamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do jajek dodajemy przyprawy i ubijamy.
Do ubitych jajek dodajemy cukinię, cebulę, mąkę i płatki parmezanu. Wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby można dodać więcej mąki.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Usmażone placki kładziemy na ręcznikach papierowych i osączamy z nadmiaru tłuszczu. Bardzo dobrze smakują z domowym ketchupem.