Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta cukinia z curry i ...włoskim parmezanem, taka mieszanka AZJATYCKO-EUROPEJSKA.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2139
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11369
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 111
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2139
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 11369
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 111
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na sitko do osączenia i lekko ugniatamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do jajek dodajemy przyprawy i ubijamy.
Do ubitych jajek dodajemy cukinię, cebulę, mąkę i płatki parmezanu. Wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby można dodać więcej mąki.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Usmażone placki kładziemy na ręcznikach papierowych i osączamy z nadmiaru tłuszczu. Bardzo dobrze smakują z domowym ketchupem.