Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta cukinia z curry i ...włoskim parmezanem, taka mieszanka AZJATYCKO-EUROPEJSKA.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104604
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5903
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104604
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5903
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na sitko do osączenia i lekko ugniatamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do jajek dodajemy przyprawy i ubijamy.
Do ubitych jajek dodajemy cukinię, cebulę, mąkę i płatki parmezanu. Wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby można dodać więcej mąki.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Usmażone placki kładziemy na ręcznikach papierowych i osączamy z nadmiaru tłuszczu. Bardzo dobrze smakują z domowym ketchupem.