Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta cukinia z curry i ...włoskim parmezanem, taka mieszanka AZJATYCKO-EUROPEJSKA.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy na sitko do osączenia i lekko ugniatamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Do jajek dodajemy przyprawy i ubijamy.
Do ubitych jajek dodajemy cukinię, cebulę, mąkę i płatki parmezanu. Wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby można dodać więcej mąki.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju do przyrumienienia. Usmażone placki kładziemy na ręcznikach papierowych i osączamy z nadmiaru tłuszczu. Bardzo dobrze smakują z domowym ketchupem.