Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na wytrawną przekąskę, którą przygotujesz z prostych składników? Babeczki serowe to świetna propozycja zarówno na śniadanie, jak i kolację.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Przygotuj ciasto. Do miski wsyp mąkę, drożdże, cukier i sól. Dodaj oliwę. Wyrób jednolite ciasto i odstaw na około 40 minut aż zwiększy swoją objętość. W tym czasie przygotuj nadzienie.
Paprykę czerwoną umyj, oczyść z gniazd nasiennych i posiekaj drobno. Natkę pietruszki również drobno posiekaj.
Przygotowane ciasto przełóż na blat. Jeszcze chwilę wyrabiaj. Przełóż do miski. Wsyp przygotowane składniki. Wyrób ciasto w taki sposób, aby ser, papryka i natka pietruszki pokryły równomiernie babeczki.
Teraz przygotuj formę. Natłuść każdy otwór oliwą za pomocą pędzelka. Odrywaj od ciasta kawałki i umieszczaj je w formie. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Wstaw babeczki serowe i piecz przez około 20-25 minut aż wierzch się zarumieni.