Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentuje Wam nieprzyzwoicie pyszną babkę pomarańczową z dodatkiem kurkumy. Idealna do kawki czy herbatki, znika w mig:) Kurkuma pomaga troszkę pomarańczom w nadaniu babeczce kolorku. Od razu muszę się przyznać, że dodanie kurkumy to już była moja inwencja twórcza:) Przejdę może lepiej do rzeczy, czyli do podania przepisu:) Zapraszam na mojego bloga https://pigulagotuje.blogspot.com/
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Składniki
Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia.
Wycisnąć sok z pomarańczy. Zetrzeć skórkę z wyszorowanej pomarańczy. Do startej pomarańczy wsypać cukier i rozetrzeć, aż cukier zrobi się pomarańczowy, następnie wlać sok i wymieszać.
W jednej misce umieścić jajka, roztopione masło, maślankę. W drugiej mąkę z proszkiem i solą.
Za pomocą rózgi kuchennej roztrzepać mokre składniki, dodając pomarańcze z cukrem. Wsypać wymieszaną mąkę i połączyć.
Wlać do formy na babkę. Piec w temperaturze 180*C przez około 50 min.