Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentuje Wam nieprzyzwoicie pyszną babkę pomarańczową z dodatkiem kurkumy. Idealna do kawki czy herbatki, znika w mig:) Kurkuma pomaga troszkę pomarańczom w nadaniu babeczce kolorku. Od razu muszę się przyznać, że dodanie kurkumy to już była moja inwencja twórcza:) Przejdę może lepiej do rzeczy, czyli do podania przepisu:) Zapraszam na mojego bloga https://pigulagotuje.blogspot.com/
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6340
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6340
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 466
Składniki
Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia.
Wycisnąć sok z pomarańczy. Zetrzeć skórkę z wyszorowanej pomarańczy. Do startej pomarańczy wsypać cukier i rozetrzeć, aż cukier zrobi się pomarańczowy, następnie wlać sok i wymieszać.
W jednej misce umieścić jajka, roztopione masło, maślankę. W drugiej mąkę z proszkiem i solą.
Za pomocą rózgi kuchennej roztrzepać mokre składniki, dodając pomarańcze z cukrem. Wsypać wymieszaną mąkę i połączyć.
Wlać do formy na babkę. Piec w temperaturze 180*C przez około 50 min.