Do góry

Śniadania Przepis na:

Bagietka z mozzarellą i pomidorkami

Bagietka z mozzarellą i pomidorkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 955

Dodano:

Odsłon: 1992

Lekkie, włoskie śniadanie

Składniki

  • bagietka 1
  • mozzarella 1 opakowanie 125g
  • pomidory 4 sztuki
  • roszponka 3 garści
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1) Bagietkę przekroić na pół, a następnie wzdłuż. Każdą część posmarować majonezem.

  2. Pomidory i roszponkę umyć. Osuszyć. Mozzarellę pokroić w plasterki, a następnie każdy plasterek przeciąć na pół.

  3. Na bagietce ułożyć roszponkę, a następnie na przemian mozzarellę i pomidorki.

  4. Całość posypać solą morską i świeżo zmielonym pieprzem. Polać po wierzchu oliwą z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń