Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, miękkie, idealne na śniadanie
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1165
Dziś do pracy.
Odsłon: 28
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 649
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1165
Dziś do pracy.
Odsłon: 28
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 649
Składniki
Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, dodać łyżkę mąki i trochę cukru. Poczekaj aż podwoi swoją obecnością
Mąkę przesiać dodać sól i zioła toskańskie, wlej rozczyn z drożdży i wyrób ciasto ręką lub robotem. Gotowe ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na ok 60-90 min.
Wyrośnięte ciasto wyjmij z miski i jeszcze raz delikatnie wyrobić. Podziel na w miarę równe części i uformować kulki. Kciukiem zrobić dziurkę na środku i uformuje coś na kształt Donata. Posmakuj żółtkiem i posypać ulubionymi ziarenkami. Piecz przez ok 18-23 min na złoty kolor. Smacznego 🫶
Podawaj z masłem i ulubionymi warzywami, wędliną lub na słodko 🫶🫶🫶🫶