Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobacz prosty przepis na chrupiące bajgle z pysznym sosem serowo-czosnkowym. Bajgle z dodatkiem szynki z pomidorem, serem i sałatą. Część sałaty można zastąpić np. rukolą. Dip serowo-czosnkowy, przygotowany do tych kanapek, doskonale także pasuje do potraw z grilla, do gyrosa, pizzy, a nawet pieczonych ziemniaków.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1732
Smaczne danie :)
Odsłon: 829
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1602
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1068
Polecam na kolację.
Odsłon: 236
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 358
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1732
Smaczne danie :)
Odsłon: 829
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1602
Polecam. Sprawdziłam. To jest dobre. Syci i odżywia.
Odsłon: 1068
Polecam na kolację.
Odsłon: 236
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 358
Składniki
Przygotować dip serowo-czosnkowy: serek dokładnie rozetrzeć widelcem (lub przetrzeć przez sito), dodać ok. 2 łyżki śmietany i 2 łyżki majonezu - wymieszać. Wsypać posiekany koperek i czosnek starty na tarce z małymi oczkami lub przeciśnięty przez praskę (ilość wg. gustu). Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem, schłodzić.
Bajgle przekroić i podpiec na rumiano w piekarniku lub tosterze. 2 połówki bajgla posmarować cieniutko masłem, położyć liście sałaty, plasterki szynki i pomidora, można położyć po plasterku sera żółtego, dodać rukolę. Wierzchnie połówki bajgli posmarować sosem serowo-czosnkowym, przykryć całość i gotowe. Smacznego :)