Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobacz prosty przepis na chrupiące bajgle z pysznym sosem serowo-czosnkowym. Bajgle z dodatkiem szynki z pomidorem, serem i sałatą. Część sałaty można zastąpić np. rukolą. Dip serowo-czosnkowy, przygotowany do tych kanapek, doskonale także pasuje do potraw z grilla, do gyrosa, pizzy, a nawet pieczonych ziemniaków.
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 57
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43869
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 212
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 644
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 57
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43869
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 212
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 644
Składniki
Przygotować dip serowo-czosnkowy: serek dokładnie rozetrzeć widelcem (lub przetrzeć przez sito), dodać ok. 2 łyżki śmietany i 2 łyżki majonezu - wymieszać. Wsypać posiekany koperek i czosnek starty na tarce z małymi oczkami lub przeciśnięty przez praskę (ilość wg. gustu). Sos przyprawić do smaku solą i pieprzem, schłodzić.
Bajgle przekroić i podpiec na rumiano w piekarniku lub tosterze. 2 połówki bajgla posmarować cieniutko masłem, położyć liście sałaty, plasterki szynki i pomidora, można położyć po plasterku sera żółtego, dodać rukolę. Wierzchnie połówki bajgli posmarować sosem serowo-czosnkowym, przykryć całość i gotowe. Smacznego :)