Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bananowe racuchy na kefirze to super pomysł na niezwykłe śniadanie, lancz czy podwieczorek dla całej rodzinki. Placuszki smaczne i puszyste, można je podać z ulubionymi owocami, oprószone cukrem pudrem czy polane syropem klonowym. Wypróbujcie i przekonajcie się sami. Polecam
wyższe naczynie , trzepaczka kuchenna, łyżka, patelnia, nóż,
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1042
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 947
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1042
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 947
Składniki
Mąkę przesiać do wyższego naczynia , dodać jajko oraz kefir , dokładnie wymieszać trzepaczką kuchenną. Następnie dodać cukru do smaku - najlepiej według swojego uznania oraz sodę oczyszczoną . Całość ponownie wymieszać i na koniec wmieszać pokrojone w plasterki banany. Masę nakładamy na rozgrzany olej , formujemy placuszki i smażymy z obu stron na rumiano. Po usmażeniu oprószamy cukrem pudrem lub jak kto woli polane syropem klonowym lub z jogurtem naturalnym albo ze śmietaną itp.
Mąkę łączymy z jajkiem oraz kefirem.
Dodajemy pozostałe składniki oraz plasterki bananów.
Pyszne bananowe racuchy gotowe do podania.