Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie smakowita wegetariańska pasta do chleba. Pomysł niestety nie mój tylko Tadeusza Mullera. Wykonanie moje i od dziś będę robić często.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117729
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3061
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1918
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1446
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117729
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3061
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1918
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1446
Składniki
Umyte selery w kawałkach rozkładamy na blasze, odrobinę solimy, podlewamy wodą i olejem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na 30min. Na patelni usmażyć posiekaną cebulę, jabłka, dodać pokrojone nóżki pieczarek, doprawić majerankiem i smażyć na lekko rumiano. Selera, jabłka, cebulę i pieczarki przełożyć do blendera. Dodać olej ze smażenia pieczarek, biały pieprz i zmiksować, ewentualnie dosolić. Pastę przełożyć do słoiczka. Każdą kanapkę udekorować natką pietruszki.