Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie smakowita wegetariańska pasta do chleba. Pomysł niestety nie mój tylko Tadeusza Mullera. Wykonanie moje i od dziś będę robić często.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8748
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 83
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8748
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 83
Składniki
Umyte selery w kawałkach rozkładamy na blasze, odrobinę solimy, podlewamy wodą i olejem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na 30min. Na patelni usmażyć posiekaną cebulę, jabłka, dodać pokrojone nóżki pieczarek, doprawić majerankiem i smażyć na lekko rumiano. Selera, jabłka, cebulę i pieczarki przełożyć do blendera. Dodać olej ze smażenia pieczarek, biały pieprz i zmiksować, ewentualnie dosolić. Pastę przełożyć do słoiczka. Każdą kanapkę udekorować natką pietruszki.