Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie smakowita wegetariańska pasta do chleba. Pomysł niestety nie mój tylko Tadeusza Mullera. Wykonanie moje i od dziś będę robić często.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2281
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18036
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2281
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18036
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2027
Składniki
Umyte selery w kawałkach rozkładamy na blasze, odrobinę solimy, podlewamy wodą i olejem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na 30min. Na patelni usmażyć posiekaną cebulę, jabłka, dodać pokrojone nóżki pieczarek, doprawić majerankiem i smażyć na lekko rumiano. Selera, jabłka, cebulę i pieczarki przełożyć do blendera. Dodać olej ze smażenia pieczarek, biały pieprz i zmiksować, ewentualnie dosolić. Pastę przełożyć do słoiczka. Każdą kanapkę udekorować natką pietruszki.