Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie smakowita wegetariańska pasta do chleba. Pomysł niestety nie mój tylko Tadeusza Mullera. Wykonanie moje i od dziś będę robić często.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 959
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 808
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12549
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 959
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 808
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12549
Składniki
Umyte selery w kawałkach rozkładamy na blasze, odrobinę solimy, podlewamy wodą i olejem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180C na 30min. Na patelni usmażyć posiekaną cebulę, jabłka, dodać pokrojone nóżki pieczarek, doprawić majerankiem i smażyć na lekko rumiano. Selera, jabłka, cebulę i pieczarki przełożyć do blendera. Dodać olej ze smażenia pieczarek, biały pieprz i zmiksować, ewentualnie dosolić. Pastę przełożyć do słoiczka. Każdą kanapkę udekorować natką pietruszki.