Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach placuszki.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2308
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18056
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2041
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2308
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18056
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2041
Składniki
Sposób wykonania; Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z solą na sztywną pianę i odstawić. Żółtka ubić z cukrem do białości, na kogel mogel. Dodać do nich rozdrobniony widelcem twaróg, wymieszać łyżką. Następnie przesianą mąkę i pianę z białek. Wymieszać łyżką. Placuszki kłaść na podgrzaną patelnię, smażyć z obu stron. Smacznego.