Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach placuszki.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Składniki
Sposób wykonania; Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z solą na sztywną pianę i odstawić. Żółtka ubić z cukrem do białości, na kogel mogel. Dodać do nich rozdrobniony widelcem twaróg, wymieszać łyżką. Następnie przesianą mąkę i pianę z białek. Wymieszać łyżką. Placuszki kłaść na podgrzaną patelnię, smażyć z obu stron. Smacznego.