Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, rozpływające się w ustach placuszki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1132
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1143
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13165
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1132
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1143
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13165
Składniki
Sposób wykonania; Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z solą na sztywną pianę i odstawić. Żółtka ubić z cukrem do białości, na kogel mogel. Dodać do nich rozdrobniony widelcem twaróg, wymieszać łyżką. Następnie przesianą mąkę i pianę z białek. Wymieszać łyżką. Placuszki kłaść na podgrzaną patelnię, smażyć z obu stron. Smacznego.