Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek rozpływa się w ustach:) Na ciepło najlepszy:)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 25
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 528
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5417
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 25
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 528
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5417
Składniki
Boczek zaprawić w przyprawach. Dać do rondla,podlać winem i dusić na małym ogniu,często go obracając by się nie przypalił. Jeśli wino odparuje a boczek jest jeszcze twardy wlać następną porcję wina i dalej go dusić,tak w sumie ponad 70min. Osobno pokroić cebulę w piórka i zeszklić na łyżce smalcu,dodać do duszonego boczku. Zamieszać by boczek był otulony cebulką.
Smacznego życzę!