Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek rozpływa się w ustach:) Na ciepło najlepszy:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10033
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4591
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1200
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10033
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4591
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 629
Składniki
Boczek zaprawić w przyprawach. Dać do rondla,podlać winem i dusić na małym ogniu,często go obracając by się nie przypalił. Jeśli wino odparuje a boczek jest jeszcze twardy wlać następną porcję wina i dalej go dusić,tak w sumie ponad 70min. Osobno pokroić cebulę w piórka i zeszklić na łyżce smalcu,dodać do duszonego boczku. Zamieszać by boczek był otulony cebulką.
Smacznego życzę!