Do góry

Śniadania Przepis na:

Boczek surowy duszony.

Boczek surowy duszony.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17888

Dodano:

Odsłon: 16017

Fantastyczny smak i aromat. Na ciepło lub na zimno.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • boczek surowy 700g
  • 2 liście laurowe
  • 4 szt.ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
  • majeranek łyżeczka
  • przyprawa do żeberek łyżeczka
  • kminek łyżeczka
  • Cebula
  • nektarynka
  • Pieprz czarny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Boczek surowy duszony.

Przygotowanie

  1. Umyty boczek zaprawić przyprawami.
    Dać do rondelka i podlać szklaną wody.

    Dusić pod przykryciem około 30min.

  2. Jeśli woda odparuje dolać tak by dno było przykryte.


    Dodać po 30min. pokrojoną cebulkę w piórka i jedną lub dwie nektarynki,one dają fajny lekko kwaskowy smak.


    Dalej dusić,aż boczek będzie miękki.Boczek puści tłuszcz i pod koniec będzie się smażył wraz cebulką.

  3. Gotowy boczek podawać z musztardą.Najlepszy jest na ciepło:)

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agiza 17 sierpnia 2019 Boczuś fantastyczny już robiłam tylko nie miałam nektarynek więc użyłam brzoskwiń, było pysznie. Dzisiaj robię po raz drugi i tym razem nektarynką. Będzie pysznie.
Super mięsko -zabrałam do książki. :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 29 lipca 2019 Tak sie zapatrzylam na Twoj boczek, ze zrobilam sobie w weekend na kanapki :D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 lipca 2019 Apetyczny boczuś a dodatek nektarynek zaskakujący. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 25 lipca 2019 Oryginalne, niespotykane danie, na pewno pyszne. Zabieram do ulubionych i pozdrawiam. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń