Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny smak i aromat. Na ciepło lub na zimno.Serdecznie polecam:)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31255
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
Umyty boczek zaprawić przyprawami. Dać do rondelka i podlać szklaną wody. Dusić pod przykryciem około 30min.
Jeśli woda odparuje dolać tak by dno było przykryte. Dodać po 30min. pokrojoną cebulkę w piórka i jedną lub dwie nektarynki,one dają fajny lekko kwaskowy smak. Dalej dusić,aż boczek będzie miękki.Boczek puści tłuszcz i pod koniec będzie się smażył wraz cebulką.
Gotowy boczek podawać z musztardą.Najlepszy jest na ciepło:)
Smacznego życzę!