Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczny smak i aromat. Na ciepło lub na zimno.Serdecznie polecam:)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19022
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20209
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19022
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 20209
Składniki
Umyty boczek zaprawić przyprawami. Dać do rondelka i podlać szklaną wody. Dusić pod przykryciem około 30min.
Jeśli woda odparuje dolać tak by dno było przykryte. Dodać po 30min. pokrojoną cebulkę w piórka i jedną lub dwie nektarynki,one dają fajny lekko kwaskowy smak. Dalej dusić,aż boczek będzie miękki.Boczek puści tłuszcz i pod koniec będzie się smażył wraz cebulką.
Gotowy boczek podawać z musztardą.Najlepszy jest na ciepło:)
Smacznego życzę!