Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75605
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 675
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75605
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1638
Składniki
Składniki na naleśniki energicznie mieszamy , tak by nie powstały grudki. Smażymy na gorącej patelni ( z odrobiną tłuszczu ) z obu stron na złoty kolor.
Borówki mieszamy ( nie miksujemy! ) z jogurtem / lub śmietaną.Dosładzamy do smaku.
Powstałym nadzieniem smarujemy naleśniki po całości ( omijając brzegi ).
Zwijamy w dość ciasny rulon.
Kroimy w ukośne grube plastry.
Układamy na talerzu.Posypujemy cukrem pudrem i polewamy borówkami
Wcinamy aż nam się uszy trzęsą! Pycha!!!