Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29198
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2213
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29198
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2213
Składniki
Składniki na naleśniki energicznie mieszamy , tak by nie powstały grudki. Smażymy na gorącej patelni ( z odrobiną tłuszczu ) z obu stron na złoty kolor.
Borówki mieszamy ( nie miksujemy! ) z jogurtem / lub śmietaną.Dosładzamy do smaku.
Powstałym nadzieniem smarujemy naleśniki po całości ( omijając brzegi ).
Zwijamy w dość ciasny rulon.
Kroimy w ukośne grube plastry.
Układamy na talerzu.Posypujemy cukrem pudrem i polewamy borówkami
Wcinamy aż nam się uszy trzęsą! Pycha!!!