Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415213
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2501
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3928
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415213
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2501
Składniki
Składniki na naleśniki energicznie mieszamy , tak by nie powstały grudki. Smażymy na gorącej patelni ( z odrobiną tłuszczu ) z obu stron na złoty kolor.
Borówki mieszamy ( nie miksujemy! ) z jogurtem / lub śmietaną.Dosładzamy do smaku.
Powstałym nadzieniem smarujemy naleśniki po całości ( omijając brzegi ).
Zwijamy w dość ciasny rulon.
Kroimy w ukośne grube plastry.
Układamy na talerzu.Posypujemy cukrem pudrem i polewamy borówkami
Wcinamy aż nam się uszy trzęsą! Pycha!!!