Do góry

Śniadania Przepis na:

Bruschetta z awokado i salsą pomidorową

Bruschetta z awokado i salsą pomidorową

Autor:

Przepisów i artykułów: 244 Ocena: 2114

Dodano:

Odsłon: 1458

Bruschetta to jedno z tych dań śniadaniowych, które mi się nigdy nie znudzą. W zasadzie to tylko od nas zależy, z czym zjemy te chrupiące zapiekane w piekarniku bagietki. Tym razem wersja z awokado i salsą pomidorową.

Składniki

  • 2 małe bagietki lub 1 długa
  • 2 pomidory
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 papryczka chili lub słodka
  • 2 ząbki czosnku
  • ok. 100 ml oliwy
  • świeża zielenina typu szczypiorek i pietruszka
  • sól, pieprz i sok z cytryny lub limonki do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bruschetta z awokado i salsą pomidorową

Przygotowanie

  1. Oliwę zmieszać z przeciśniętym czosnkiem. Pomidory pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne. Następnie drobno pokroić w kosteczkę. Papryczkę również drobno pokroić i wymieszać z pomidorami. Dodać posiekaną zieleninę, doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny lub limonki.

    Awokado obrać i rozgnieść widelcem na pastę. Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny lub limonki.

    Bagietki pokroić po skosie na kromki. Każdą posmarować oliwą i włożyć na ok. 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni do zrumienienia. Wyjąć, posmarować pastą z awokado i nałożyć salsę pomidorową.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń