Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta to jedno z tych dań śniadaniowych, które mi się nigdy nie znudzą. W zasadzie to tylko od nas zależy, z czym zjemy te chrupiące zapiekane w piekarniku bagietki. Tym razem wersja z awokado i salsą pomidorową.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22334
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 160
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 487
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 22334
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 160
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 348
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 487
Składniki
Oliwę zmieszać z przeciśniętym czosnkiem. Pomidory pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne. Następnie drobno pokroić w kosteczkę. Papryczkę również drobno pokroić i wymieszać z pomidorami. Dodać posiekaną zieleninę, doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny lub limonki. Awokado obrać i rozgnieść widelcem na pastę. Doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny lub limonki. Bagietki pokroić po skosie na kromki. Każdą posmarować oliwą i włożyć na ok. 5 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni do zrumienienia. Wyjąć, posmarować pastą z awokado i nałożyć salsę pomidorową. SMACZNEGO!!!