Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, puszyste placuszki budyniowe o smaku śmietankowym z tartym jabłkiem.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7804
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 270
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7804
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 270
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
Jajko wybiłam do miseczki. Dodałam jogurt naturalny i cukier puder i wymieszałam trzepaczką do połączenia składników. Mąkę tortową wymieszałam z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym i przesiałam do masy jajecznej. Wszystko wymieszałam łyżką na jednolite ciasto bez grudek. Jabłko obrałam i wycięłam gniazdo nasienne. Jabłko starłam na tarce na grubych oczkach i dodałam do ciasta. Jeszcze raz krótko wymieszałam. Na patelni rozgrzałam trochę oleju i wyłożyłam łyżką porcje ciasta, formując placuszki. Placki smażyłam na małym ogniu na rumiano i przekręcałam na drugą stronę. Ponownie smażyłam na rumiano i wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Po usmażeniu, placuszki oprószyłam cukrem pudrem.