Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, puszyste placuszki budyniowe o smaku śmietankowym z tartym jabłkiem.
 
         
         
        To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 822
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1689
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8981
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 822
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1689
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8981
 
         
         
                Składniki
Jajko wybiłam do miseczki. Dodałam jogurt naturalny i cukier puder i wymieszałam trzepaczką do połączenia składników. Mąkę tortową wymieszałam z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym i przesiałam do masy jajecznej. Wszystko wymieszałam łyżką na jednolite ciasto bez grudek. Jabłko obrałam i wycięłam gniazdo nasienne. Jabłko starłam na tarce na grubych oczkach i dodałam do ciasta. Jeszcze raz krótko wymieszałam. Na patelni rozgrzałam trochę oleju i wyłożyłam łyżką porcje ciasta, formując placuszki. Placki smażyłam na małym ogniu na rumiano i przekręcałam na drugą stronę. Ponownie smażyłam na rumiano i wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Po usmażeniu, placuszki oprószyłam cukrem pudrem.