Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe bułeczki na śniadanie do pracy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7235
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2687
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 813
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7235
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2687
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20202
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 583
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 813
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże dokładnie rozmieszać w ciepłym mleku, dodać sól, cukier, jajko, roztopione masło i mąkę. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło. Następnie podrośnięte ciasto podzielić na sześć równych części i uformować z nich placuszki. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Fileta z kurczaka ugotować, zmielić i podsmażyć dosyć dużej ilości oleju(tak aby mięso nie było za suche) razem z cebulą pokrojoną w kostkę, ostudzić, wymieszać z ryżem, przyprawić do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać. Gotowym farszem nadziewamy przygotowane placuszki z ciasta, formujemy kulki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczamy i smarujemy rozmąconym żółtkiem. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia.