Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe bułeczki na śniadanie do pracy.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 898
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12715
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1007
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 898
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12715
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże dokładnie rozmieszać w ciepłym mleku, dodać sól, cukier, jajko, roztopione masło i mąkę. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło. Następnie podrośnięte ciasto podzielić na sześć równych części i uformować z nich placuszki. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Fileta z kurczaka ugotować, zmielić i podsmażyć dosyć dużej ilości oleju(tak aby mięso nie było za suche) razem z cebulą pokrojoną w kostkę, ostudzić, wymieszać z ryżem, przyprawić do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać. Gotowym farszem nadziewamy przygotowane placuszki z ciasta, formujemy kulki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczamy i smarujemy rozmąconym żółtkiem. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia.