Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe bułeczki na śniadanie do pracy.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 536
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 536
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 85
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7786
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże dokładnie rozmieszać w ciepłym mleku, dodać sól, cukier, jajko, roztopione masło i mąkę. Dokładnie wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce aby wyrosło. Następnie podrośnięte ciasto podzielić na sześć równych części i uformować z nich placuszki. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko. Fileta z kurczaka ugotować, zmielić i podsmażyć dosyć dużej ilości oleju(tak aby mięso nie było za suche) razem z cebulą pokrojoną w kostkę, ostudzić, wymieszać z ryżem, przyprawić do smaku solą i pieprzem i bardzo dokładnie wymieszać. Gotowym farszem nadziewamy przygotowane placuszki z ciasta, formujemy kulki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczamy i smarujemy rozmąconym żółtkiem. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut do zrumienienia.