Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 341
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2616
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 341
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2616
Składniki
-Do miski wsypujemy mąkę, drożdże, sól, cukier oraz proszek do pieczenia. -W osobnej miseczce łączę wodę z olejem i maślanka. - mokrymi składnikami zalewam suche składniki i wyrabiam ciasto. - Ciasto przykrywam i odstawiam na pół godziny. - Blaszkę z piekarnika wykładam papierem do pieczenia a na nim z przygotowanego ciasta formuje bułeczek - Następnie zostawiam surowe bułeczki na kolejne pół godziny na blaszce do wyrośnięcia. -Po tym czasie smarujemy każdą bułkę rozmąconym jajkiem i posypujemy makiem, słonecznikiem i siemieniem lnianym lub tym co mamy :) - Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 15 minut z termoobiegiem.