Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, domowe bułeczki z dodatkiem płatków owsianych. Samo zdrowie, polecam ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6571
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16324
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6571
Składniki
Do miski wsypać płatki, dodać masło i miód. Zalać wrzątkiem i zamieszać. Następnie dodać skruszone drożdże i odczekać kwadrans.
Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość uformować bułeczki (u mnie 10 szt). Pozostawić an ok. 20 min. do napuszenia, po czym posmarować mlekiem i posypać płatkami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!