Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, domowe bułeczki z dodatkiem płatków owsianych. Samo zdrowie, polecam ;)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Składniki
Do miski wsypać płatki, dodać masło i miód. Zalać wrzątkiem i zamieszać. Następnie dodać skruszone drożdże i odczekać kwadrans.
Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość uformować bułeczki (u mnie 10 szt). Pozostawić an ok. 20 min. do napuszenia, po czym posmarować mlekiem i posypać płatkami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!