Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, domowe bułeczki z dodatkiem płatków owsianych. Samo zdrowie, polecam ;)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22771
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4855
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45473
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 732
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22771
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15141
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4855
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45473
Składniki
Do miski wsypać płatki, dodać masło i miód. Zalać wrzątkiem i zamieszać. Następnie dodać skruszone drożdże i odczekać kwadrans.
Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość uformować bułeczki (u mnie 10 szt). Pozostawić an ok. 20 min. do napuszenia, po czym posmarować mlekiem i posypać płatkami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!