Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka chwil i ciepłe bułeczki lądują na stole. Użyłam blendera kielichowego i myślę, że to dobry sposób. Bułeczki pyszne, pachnące, domowe.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 910
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 910
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Do kielicha blendera wlać mleko, olej rzepakowy i dodać drożdże, cukier, jajko, sól. Dokładanie zmiksować ok. 2 min. Do miseczki przesypać mąkę pszenną. Stopniowo dolewać zmiksowaną mieszankę i mieszać z mąką. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę i dokładnie zagnieść. Podsypywać mąką jeśli jest taka potrzeba. Ciasto podzielić na cztery części ( żeby były równe można zważyć każdy kawałek ). Będą cztery bułeczki. Każdą część rozwałkować na owalny placek. Posypać żurawiną i zwijać w cygara. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić pod ściereczką na 15 min. Posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 min. Bułeczki gotowe. Smacznego.