Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka chwil i ciepłe bułeczki lądują na stole. Użyłam blendera kielichowego i myślę, że to dobry sposób. Bułeczki pyszne, pachnące, domowe.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10881
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4855
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 976
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10881
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4855
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 976
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9333
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Składniki
Do kielicha blendera wlać mleko, olej rzepakowy i dodać drożdże, cukier, jajko, sól. Dokładanie zmiksować ok. 2 min. Do miseczki przesypać mąkę pszenną. Stopniowo dolewać zmiksowaną mieszankę i mieszać z mąką. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę i dokładnie zagnieść. Podsypywać mąką jeśli jest taka potrzeba. Ciasto podzielić na cztery części ( żeby były równe można zważyć każdy kawałek ). Będą cztery bułeczki. Każdą część rozwałkować na owalny placek. Posypać żurawiną i zwijać w cygara. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić pod ściereczką na 15 min. Posmarować rozbełtanym jajkiem z mlekiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 min. Bułeczki gotowe. Smacznego.