Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki.Dobre na śniadanko lub kolacje
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3086
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7861
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 288
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3086
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
Mąkę (2 łyżki odłożyc do formowania bułek) i proszek do pieczenia przesiać do miski.Posolić, dodac roztarny widelcem ser.
Mąkę (2 łyżki odłożyc do formowania bułek) i proszek do pieczenia przesiać do miski.Posolić, dodac roztarny widelcem ser.
Zieleninę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.Dodać razem z sezamem do reszty.Wyrobić gładkie ciasto, stopniowo dodając mleko.
Zieleninę opłukać, osuszyć i drobno pokroić.Dodać razem z sezamem do reszty.Wyrobić gładkie ciasto, stopniowo dodając mleko.
Z ciasta uformować wałek o śr.ok 6 cm.Pokroić na 12 części.Rękami oprószonymi mąką formować okrągłe bułeczki.Każdą na wierzchu naciąć na krzyż.
Z ciasta uformować wałek o śr.ok 6 cm.Pokroić na 12 części.Rękami oprószonymi mąką formować okrągłe bułeczki.Każdą na wierzchu naciąć na krzyż.
Blachę natłuścić, ułożyć bułki, posmarować je mlekiem skondensowanym.
Blachę natłuścić, ułożyć bułki, posmarować je mlekiem skondensowanym.
Piec ok 20 - 25 min. w temp. 200`C.Najlepiej smakuja świeże.