Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy lubi zjeść na śniadanie świeże i pachnące bułeczki. Jeśli również należycie do tej grupy to mam idealną propozycję. Zapraszam na przepyszne bułeczki pszenne z dodatkiem mąki orkiszowej, które robi się ekspresowe. Z powodzeniem ciasto można również przygotować wieczorem, a rano jedynie włożyć do piekarnika i cieszyć się ich wspaniałym smakiem. :)
Przepyszne połączenie smaków.
Odsłon: 22
Proste do przygotowania, pełne smaku połączenie delikatnego mięsa z polędwicz...
Odsłon: 127
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 468
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 112
Przepyszne połączenie smaków.
Odsłon: 22
Proste do przygotowania, pełne smaku połączenie delikatnego mięsa z polędwicz...
Odsłon: 127
Gulasz ugotowany z łopatki wieprzowej podany z ugotowanymi ziemniakami i mary...
Odsłon: 468
Jej kremowość pesto z makaronem.
Odsłon: 112
Składniki
Obie mąki przesiać do miski od miksera, następnie dodać sól, drożdże, miód i wodę, delikatnie wymieszać. Po chwili dodać jajko, masło i mleko. Całość ucierać końcówką miksera do ciast drożdżowych do momentu gdy ciasto będzie odchodzić od miski. Gotowe ciasto przełożyć na blat posypaną mąką, wyrobić wałek, a następnie pokroić na mniejsze części i uformować małe okrągłe bułeczki. Gotowe bułeczki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. (Jeśli bułeczki chcemy piec rano, to blaszkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia wyjąć z lodówki pół godziny przed pieczeniem, aby się ogrzały i jeszcze trochę podrosły). Tak przygotowane bułeczki rozsmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego :)