Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba każdy lubi zjeść na śniadanie świeże i pachnące bułeczki. Jeśli również należycie do tej grupy to mam idealną propozycję. Zapraszam na przepyszne bułeczki pszenne z dodatkiem mąki orkiszowej, które robi się ekspresowe. Z powodzeniem ciasto można również przygotować wieczorem, a rano jedynie włożyć do piekarnika i cieszyć się ich wspaniałym smakiem. :)
Obie mąki przesiać do miski od miksera, następnie dodać sól, drożdże, miód i wodę, delikatnie wymieszać. Po chwili dodać jajko, masło i mleko. Całość ucierać końcówką miksera do ciast drożdżowych do momentu gdy ciasto będzie odchodzić od miski.
Gotowe ciasto przełożyć na blat posypaną mąką, wyrobić wałek, a następnie pokroić na mniejsze części i uformować małe okrągłe bułeczki. Gotowe bułeczki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. (Jeśli bułeczki chcemy piec rano, to blaszkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia wyjąć z lodówki pół godziny przed pieczeniem, aby się ogrzały i jeszcze trochę podrosły).
Tak przygotowane bułeczki rozsmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego :)
Bułeczki są bardzo smaczne, mięciutkie i puchate. Ja do swoich dodałam jeszcz...
Odsłon: 11668
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 18
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 18
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Składniki
Obie mąki przesiać do miski od miksera, następnie dodać sól, drożdże, miód i wodę, delikatnie wymieszać. Po chwili dodać jajko, masło i mleko. Całość ucierać końcówką miksera do ciast drożdżowych do momentu gdy ciasto będzie odchodzić od miski. Gotowe ciasto przełożyć na blat posypaną mąką, wyrobić wałek, a następnie pokroić na mniejsze części i uformować małe okrągłe bułeczki. Gotowe bułeczki przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. (Jeśli bułeczki chcemy piec rano, to blaszkę owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na noc. Następnego dnia wyjąć z lodówki pół godziny przed pieczeniem, aby się ogrzały i jeszcze trochę podrosły). Tak przygotowane bułeczki rozsmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok. 20 min.
Smacznego :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Chlebek w jajku - smak dzieciństwa
Śniadania
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
Śniadania
Grzanki ze świeżymi szparagami
Śniadania
Szparagi z boczkiem i jajkiem w koszulce
Chlebek w jajku - smak dzieciństwa
Szybkie śniadanko, kolacja albo przekąska
Odsłon: 28
Jajecznica ze szparagami i boczkiem
czyli obowiązkowe wiosenne danie na śniadanie ;-)
Odsłon: 87