Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czasu do czasu lubię zaskoczyć moją rodzinkę, świeżo upieczonymi bułeczkami na śniadanie.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 192
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2649
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 192
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2649
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać sól. W letnim mleku rozmieszać drożdże.Połączyć z mąką. Wyrobić miękkie , elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać oliwę i jeszcze chwilę wyrabiać.Odstawić do wyrośnięcia . Ponownie zarobić by "odgazować" ciasto. Przełożyć na podsypany mąką blat. Uformować wałek, pociąć na dowolne kawałki i lepić okrągłe lub podłużne bułeczki. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim bułki i ponownie odstawić na 15 minut by podrosły. Każdą naciąć nożem. Piekarnik nagrzać do 200 stopni i piec 25 minut.