Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postanowiłam zrobić bułki w jajku trochę inaczej - i wyszły znakomite. Są bardzo mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz, a ser podkreśla smak.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Jajka wbić do głębokiego talerza, dodać przyprawy i mleko. Roztrzepać widelcem albo rózgą. Bułki pokroić na małe kromki. Kromki obtaczać w roztrzepanym jajku z obu stron. Na patelni rozgrzać smalec, położyć obtaczane kromki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Usmażone przełożyć na talerz i oprószyć startym żółtym serem. Gotowe.