Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj postanowiłam zrobić bułki w jajku trochę inaczej - i wyszły znakomite. Są bardzo mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz, a ser podkreśla smak.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15137
Składniki
Jajka wbić do głębokiego talerza, dodać przyprawy i mleko. Roztrzepać widelcem albo rózgą. Bułki pokroić na małe kromki. Kromki obtaczać w roztrzepanym jajku z obu stron. Na patelni rozgrzać smalec, położyć obtaczane kromki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Usmażone przełożyć na talerz i oprószyć startym żółtym serem. Gotowe.