Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te bułeczki są bardzo pulchne i smaczne, a z podanych składników wychodzi ich naprawdę sporo!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117905
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8312
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3091
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2032
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117905
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8312
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3091
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2032
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i zasypać cukrem, pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać mleko w proszku, ok. 3/4 szklanki ciepłego mleka i ok. 1/2 szklanki mąki, wymieszać i pozostawić na kwadrans. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto można podzielić na dwie części. Każdą rozwałkować na grubość ok.6-7 mm i wykrawać krążki (u mnie 16 szt. całkiem sporych bułeczek). Gotowe przenieść na blachę wyłożona papierem do pieczenia i pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia.
Przed włożeniem do piekarnika bułeczki posmarować mlekiem i posypać sezamem. Piec w temp. ok. 220 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!