Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pożywne bułki twarogowe to świetna opcja dla osób będących na diecie wysokobiałkowej. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a smakują świetnie.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 104
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 193
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1267
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 104
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 193
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1267
Składniki
Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać jajka i rozmieszać. Dodać mąkę, otręby proszek i sól. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Zwilżonymi dłońmi formować bułki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Spryskać wodą i posypać ziarnami sezamu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) i piec ok. 25-30 minut. Studzić na kratce.
Rady: Ilość mąki zależy od wilgotności sera. Do bułek można dodać ulubione ziarna: pestki dyni, słonecznik czy siemię lniane. Mąkę pszenną można zastąpić np. mąką orkiszową. Twaróg można dodać chudy lub półtłusty.