Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pożywne bułki twarogowe to świetna opcja dla osób będących na diecie wysokobiałkowej. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a smakują świetnie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1035
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13607
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1035
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13607
Składniki
Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać jajka i rozmieszać. Dodać mąkę, otręby proszek i sól. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Zwilżonymi dłońmi formować bułki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Spryskać wodą i posypać ziarnami sezamu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) i piec ok. 25-30 minut. Studzić na kratce.
Rady: Ilość mąki zależy od wilgotności sera. Do bułek można dodać ulubione ziarna: pestki dyni, słonecznik czy siemię lniane. Mąkę pszenną można zastąpić np. mąką orkiszową. Twaróg można dodać chudy lub półtłusty.