Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pożywne bułki twarogowe to świetna opcja dla osób będących na diecie wysokobiałkowej. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a smakują świetnie.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3994
Polecam.
Odsłon: 142
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1936
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5133
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7311
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 3994
Polecam.
Odsłon: 142
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1936
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 5133
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7311
Składniki
Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać jajka i rozmieszać. Dodać mąkę, otręby proszek i sól. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Zwilżonymi dłońmi formować bułki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Spryskać wodą i posypać ziarnami sezamu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) i piec ok. 25-30 minut. Studzić na kratce.
Rady: Ilość mąki zależy od wilgotności sera. Do bułek można dodać ulubione ziarna: pestki dyni, słonecznik czy siemię lniane. Mąkę pszenną można zastąpić np. mąką orkiszową. Twaróg można dodać chudy lub półtłusty.