Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pożywne bułki twarogowe to świetna opcja dla osób będących na diecie wysokobiałkowej. Przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu, a smakują świetnie.
Najlepszy hamburger to taki zrobiony od początku do końca w domu. Dobrze dopr...
Odsłon: 645
Moje postanowienie noworoczne: „W mojej kuchni nic się nie marnuje”. Nawet su...
Odsłon: 253
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 483
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 619
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 483
Święta wielkanocne to czas mazurków, bab i innych pysznych ciast. Uwielbiam...
Odsłon: 619
Składniki
Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Dodać jajka i rozmieszać. Dodać mąkę, otręby proszek i sól. Wymieszać łyżką do połączenia się składników. Zwilżonymi dłońmi formować bułki i ułożyć je na papierze do pieczenia. Spryskać wodą i posypać ziarnami sezamu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół) i piec ok. 25-30 minut. Studzić na kratce.
Rady: Ilość mąki zależy od wilgotności sera. Do bułek można dodać ulubione ziarna: pestki dyni, słonecznik czy siemię lniane. Mąkę pszenną można zastąpić np. mąką orkiszową. Twaróg można dodać chudy lub półtłusty.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Śniadania
Śniadaniowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym
Śniadania
Pikantna kula serowa
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Nie wyobrażam sobie świąt bez białej kiełbasy :) W takim wydaniu, pieczona z...
Odsłon: 262
Świąteczna focaccia
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 126