Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak wiecie lubię eksperymenty podczas pieczenia pieczywa. Dziś padło na guacamole. Miałam słoiczek takiego gotowego a jakoś nie miałam ochoty na nie. A, że staram się nie marnować jedzenia guacamole wylądowało w cieście na bułeczki. I wiecie co ? Były pyszne.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Drożdże wymieszać z wodą i cukrem. Wlać do miski. Następnie dodać resztę składników. Wszystko wymieszać a potem zagnieść ciasto. Zakryć miskę ściereczką i zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość ponownie wyrobić. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Formować bułeczki i układać je na blasze łączeniem do dołu. Przykryć bułeczki ściereczką i zostawić do ponownego wyrośnięcia. Gdy bułeczki wyrosną, skropić wodą ( ja używam spryskiwacza ), posypać siemieniem i lekko naciąć ostrym nożykiem. Blachę z bułeczkami wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 35 minut ( w zależności od piekarnika jaki mamy ). Upieczone bułeczki studzić na kratce.