Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułki z kalafiora z pastą jajeczną z awokado, czyli pomysł na weekendowe Keto śniadanie. Pastę można zrobić w kilka minut, trochę więcej pracy wymagają bułeczki, ale i one nie są specjalnie skomplikowane. Ich plusem jest to, że można je zabrać na wynos. Jak pogoda dopisze, to czemu nie zorganizować śniadania w plenerze? Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na https://moderncavegirl.pl
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 253
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2488
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 58
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 253
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2488
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 58
Składniki
Kalafiora podzielić na małe kawałki i zblendować razem z jajkami na gładką masę. Dodać mąkę kokosową, łupiny babki płesznik, sól, sodę oraz ulubione przyprawy. Wymieszać dokładnie i odstawić na chwilę do zgęstnienia. Potem formować małe bułeczki i kłaść na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni Celsjusza z włączoną funkcją termoobiegu przez ok. 30 minut lub do przyrumienienia. Ostudzić.
W międzyczasie jajka ugotować na półtwardo. Wydrążyć miąższ z awokado i zmiksować je z ugotowanymi jajkami na gładką masę. Jeśli konsystencja pasty jest zbyt zbita, to można dodać trochę majonezu. Doprawić solą i pieprzem. Smarować bułeczki po wystudzeniu.