Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, z dodatkiem ziaren, czyli pieczone bułeczki w domu, polecam :)
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2587
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 739
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14017
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zlać niewielką ilością letniej wody i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałą wodę i resztę składników i wymieszać. Następnie dodać wszystkie ziarna i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć i odstawić do podwojenia objętości. Wyrośnięte podzielić na równe części (u mnie 9 szt). Uformować bułeczki, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, naciąć i odstawić do napuszenia.
Następnie posmarować mlekiem i można posypać dowolnymi nasionami. Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 20 min. Smacznego!