Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie i jest zdrowy.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 577
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 244
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 51
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 67
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 577
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 244
Pare zasad jak ugotować smaczny, klarowny rosół. Mój na zdjęciu jest rosołem...
Odsłon: 51
Baza marchewkowa jest bardzo popularna w krajach byłego ZSRR. Często używa si...
Odsłon: 67
Składniki
Wykonanie: Pestki dyni uprażyć na patelni i odstawić. Cebulę obrać, posiekać i przysmażyć na oleju. Następnie kaszę jaglaną ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, do gorącej dodać pozostałe składniki i dobrze zagnieść tak aby masa była kleista, jeżeli nie jest dodać jeszcze mąki. Natłuszczonymi dłońmi formować kotleciki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut, w połowie pieczenia kotlety obrócić na drugą stronę. Bułki rozgrzać w piekarniku, przeciąć wzdłuż, posmarować ketchupem lub musztardą, włożyć kotleta i ulubione dodatki np.: pomidor, ogórek, ser żółty, sałata zielona, rukola, bazylia itp. SMACZNEGO.