Do góry

Śniadania Przepis na:

Caprese zapiekana w piekarniku

Caprese zapiekana w piekarniku

Autor:

Przepisów i artykułów: 772 Ocena: 49094

Dodano:

Odsłon: 232

Tradycyjna sałatka Caprese podana na ciepło, w formie małych kanapeczek. Moim zdaniem warto spróbować ponieważ smakuje i prezentuje się fantastycznie. Przepis zaczerpnięty ze strony Smaker.pl: https://smaker.pl/przepisy-sniadania/przepis-zapiekanki-caprese,179835,fafiatko.html

Składniki

  • chleb orkiszowy pełnoziarnisty 10 kromek
  • mozzarella 2 opakowania, czyli 2 duże kulki
  • pomidor malinowy 2 sztuki
  • pesto zielone 80 g
  • dodatkowo:
  • świeża bazylia do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Caprese zapiekana w piekarniku

Przygotowanie

  1. Chleb orkiszowy pełnoziarnisty kroimy na kromki o wymiarach 6 centymetrów x 4 centymetry (mniej więcej) i smarujemy zielonym pesto.
    Następnie na wszystkie kromki układamy po jednym plasterku mozzarelli i plasterku pomidora.

    Tak przygotowane przekąski układamy na blaszce wyłożonej
    papierem do pieczenia i zapiekamy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 10- 15 minut.

    Podajemy na gorąco udekorowane listkami świeżej bazylii.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń