Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie nieco inne smarowidło do chlebka nie zawierające konserwantów.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 774
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1609
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6120
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8939
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 774
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1609
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6120
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8939
Składniki
Jedną cebulkę kroimy w piórka, lekko solimy, dusimy. Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę, pokrojony czosnek, dusimy do miękkości. Studzimy. Wszystko razem miksujemy blenderem ( olej również). Dodajemy połowę roztopionego masła, doprawiamy do smaku solą i pozostałymi przyprawami. Wykładamy masę do miseczki. Drugą cebulę kroimy w piórka i rumienimy na odrobinie oleju. Wykładamy ją na wierzch wątrobianki. Rozpuszczamy resztę masła i lekko tężejące wylewamy na wierzch wątrobianki obłożony cebulą. Schładzamy w lodówce, szczelnie przykryte folią. Najlepiej smakuje ze świeżutkim chlebem bądź bułeczkami. Smacznego!