Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie nieco inne smarowidło do chlebka nie zawierające konserwantów.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 42
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 660
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10887
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 42
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 660
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10887
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Składniki
Jedną cebulkę kroimy w piórka, lekko solimy, dusimy. Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę, pokrojony czosnek, dusimy do miękkości. Studzimy. Wszystko razem miksujemy blenderem ( olej również). Dodajemy połowę roztopionego masła, doprawiamy do smaku solą i pozostałymi przyprawami. Wykładamy masę do miseczki. Drugą cebulę kroimy w piórka i rumienimy na odrobinie oleju. Wykładamy ją na wierzch wątrobianki. Rozpuszczamy resztę masła i lekko tężejące wylewamy na wierzch wątrobianki obłożony cebulą. Schładzamy w lodówce, szczelnie przykryte folią. Najlepiej smakuje ze świeżutkim chlebem bądź bułeczkami. Smacznego!