Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie nieco inne smarowidło do chlebka nie zawierające konserwantów.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1599
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 998
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1599
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 998
Składniki
Jedną cebulkę kroimy w piórka, lekko solimy, dusimy. Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę, pokrojony czosnek, dusimy do miękkości. Studzimy. Wszystko razem miksujemy blenderem ( olej również). Dodajemy połowę roztopionego masła, doprawiamy do smaku solą i pozostałymi przyprawami. Wykładamy masę do miseczki. Drugą cebulę kroimy w piórka i rumienimy na odrobinie oleju. Wykładamy ją na wierzch wątrobianki. Rozpuszczamy resztę masła i lekko tężejące wylewamy na wierzch wątrobianki obłożony cebulą. Schładzamy w lodówce, szczelnie przykryte folią. Najlepiej smakuje ze świeżutkim chlebem bądź bułeczkami. Smacznego!