Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma większej frajdy jak upiec własny chleb... Ten przepis jest prosty i zawsze wychodzi przepyszne pieczywo
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5354
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1697
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1728
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5354
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1697
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5218
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1728
Składniki
W wodzie rozpuścić drożdże, zasypać łyżką mąki i poczekać z 15 – 20 minut aż zaczną pracować.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, wyrobić jednolite ciasto. Przykryć ściereczką do wyrośnięcia (około 2 godziny).
Nagrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części, uformować chleb i przełożyć do blaszek (wymiary 12x24 cm) wysmarowanych olejem i wysypanych otrębami żytnimi albo pszennymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika, po 10 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 st.
Po około godzinie, chleby wyjąć z blaszek i położyć na kratce, piec przez następne 20 minut (ten krok można ominąć). Gotowe chleby zostawić jeszcze w gorącym piekarniku na parę minut.