Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z warzywami to super pomysł, zwłaszcza dla dzieci bo możemy przemycić im warzywka. A wiadomo, że domowe pieczywo jest zdrowe i smaczne i każdy się na takie skusi. Wystarczy tylko taki chlebek posmarować masłem i nic więcej nie trzeba.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22544
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14848
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4647
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44339
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 614
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 631
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22544
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14848
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4647
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44339
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 614
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 631
Składniki
Drożdże rozetrzeć na płynną masę z cukrem a potem wlać wodę, dodać sól i 3 łyżki mąki oraz olej i wymieszać. Zostawić zaczyn do porośnięcia. Wszystkie warzywa umyć, obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę. Do podrośniętego zaczynu wsypać mąkę oraz pokrojone warzywa i wyrobić ciasto. Ciasto oprószyć mąką i zostawić do wyrośnięcia.
Gdy podwoi objętość ponownie wyrobić i ułożyć ciasto w większej podłużnej foremce wysmarowanej olejem i wysypanej mąką. Można ciasto ponacinać. Ponownie zostawić ciasto w blaszce do wyrośnięcia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut. Chleb po upieczeniu wyjąć z foremki i wystudzić na kratce. Taki chleb smakuje nawet sam bez żadnych dodatków.