Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak swojskie pieczywo. Jest pyszne, wiemy co jemy i dodatkowo piękny zapach, który unosi się w domu podczas pieczenia.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 692
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 692
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Do miski wlać ciepłą wodę. Wkruszyć drożdże i dodać cukier. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Następnie dodać resztę składników i wyrobić. Ja zrobiłam to robotem. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie przełożyć ciasto na stolnicę podsypaną mąką. Następnie złożyć w kopertę, dwa razy i uformować bochenek.
Przełożyć go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. Wierzch posypać mąką i ponacinać nożem.
Tak przygotowany chleb zostawić do wyrośnięcia na czas nagrzewania piekarnika, 10-15 minut. Piec w temperaturze 200 stopni, 50-60 minut. Wystudzić na kratce.