Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie świeże pieczywo w dodatku, które robi się samo? Nic prostszego i pysznego.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4131
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6492
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13508
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5282
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4131
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6492
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13508
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5282
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, czarnuszką, cukrem i solą. Zalewamy ciepłą wodą, wyrabiamy, odstawiamy na 80 minut. Ponownie mieszamy. W razie potrzeby dosypujemy mąkę, ponownie wyrabiamy. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Pieczemy 35 minut w 190°C z termoobiegiem.