Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie świeże pieczywo w dodatku, które robi się samo? Nic prostszego i pysznego.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4022
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415753
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2683
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4022
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415753
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2683
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, czarnuszką, cukrem i solą. Zalewamy ciepłą wodą, wyrabiamy, odstawiamy na 80 minut. Ponownie mieszamy. W razie potrzeby dosypujemy mąkę, ponownie wyrabiamy. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Pieczemy 35 minut w 190°C z termoobiegiem.