Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie świeże pieczywo w dodatku, które robi się samo? Nic prostszego i pysznego.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 176
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20798
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4428
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 176
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20798
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, czarnuszką, cukrem i solą. Zalewamy ciepłą wodą, wyrabiamy, odstawiamy na 80 minut. Ponownie mieszamy. W razie potrzeby dosypujemy mąkę, ponownie wyrabiamy. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem. Pieczemy 35 minut w 190°C z termoobiegiem.