Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chlebek z ziarnami pieczony w domu jest pyszny i ma chrupiącą skórkę.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 63
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32389
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9103
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 336
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 63
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 341
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 32389
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9103
Składniki
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem, odłożyć w ciepłe miejsce na 5-10 minut. Do formy wypiekacza wlać ciepłe mleko i wodę, dodać olej i rozczyn drożdżowy.
Wsypać przesianą mąkę i sól, włączyć wypiekacz na program 10. ( mój wypiekacz to MOULINEX OW5003 )
Po 15 minutach wsypać ziarna i pozostawić do czasu, gdy automat przestanie wyrabiać.
Następnie usunąć mieszadełka, ciasto wyrównać.
Ciasto posmarować wodą, posypać sezamem. Upieczony bochenek chleba wyjąć z formy i ostudzić na kracie.