Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pszenny chlebek z ziarnami pieczony w domu jest pyszny i ma chrupiącą skórkę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1263
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1366
Składniki
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem, odłożyć w ciepłe miejsce na 5-10 minut. Do formy wypiekacza wlać ciepłe mleko i wodę, dodać olej i rozczyn drożdżowy.
Wsypać przesianą mąkę i sól, włączyć wypiekacz na program 10. ( mój wypiekacz to MOULINEX OW5003 )
Po 15 minutach wsypać ziarna i pozostawić do czasu, gdy automat przestanie wyrabiać.
Następnie usunąć mieszadełka, ciasto wyrównać.
Ciasto posmarować wodą, posypać sezamem. Upieczony bochenek chleba wyjąć z formy i ostudzić na kracie.