Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb ryżowy

Chleb ryżowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7948

Dodano:

Odsłon: 4888

jeżeli nie mamy mąki ryżowej wystarczy w młynku do kawy zmielić suchy ryż :)

Składniki

  • 200 g mąki ryżowej
  • 350 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 g drożdży
  • ok. 400 ml letniej wody
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski dodać obie mąki, drożdże, sól i trochę wody. Wyrabiać mikserem z hakami w trakcie wyrabiania dolewać wodę i wyrabiać. Wyrobione ciasto posypać z wierzchu mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć do keksówki i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec w 180 stopniach przez 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń