Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-04-2023
Chleb w jajku to popularny sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Ja trochę podkręciłam ten przepis wkładając między dwie cienkie kromki chleba to co mi zalegało w lodówce. Dzięki temu nic się nie zmarnowało, a mamy świetny przepis na gorące śniadanie lub kolację
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1043
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 969
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12865
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1043
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 969
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12865
Składniki
Chleb kroimy na podwójne cienkie kromki. Tak jak na zdjęciu. Ważne jest to żeby nie dociąć do końca, żeby można było równo je rozłożyć.
Na kromkach układamy to na co mamy ochotę. Ja posypałam startym żółtym serem, szczypiorkiem i papryką. Posypałam solą i pieprzem. Kanapki składamy i mocno dociskamy dłonią, żeby się zamknęły. Na każdą kanapkę będziemy potrzebować jedno jajko. Kanapki z obu stron zanurzamy w rozmąconym jajku. Chleb powinien trochę nasiąknąć.
Kanapki smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego kanapki można nadziać tym co znajdziemy w lodówce. Świetnie smakują z duszonymi na maśle pieczarkami i serem, serem i wędliną lub ziołowym serkiem topionym. Polecam i życzę smacznego śniadania.