Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwy w przygotowaniu, z niewielu składników, smaczny, aromatyczny domowy chlebek :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8337
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1213
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10072
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4606
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 644
Składniki
W misce wymieszać mąki, sól, pokruszone drożdże i olej z pomidorów. Dodać ciepłą ale nie gorąca wodę, wymieszać. Dodać pokrojone w mniejsze kawałki pomidory i natkę pietruszki, wymieszać ponownie. Ciasto wyłozyc na obsypany mąką blat i zagniatać ciasto ok. 5 min. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta uformowac kulę, przenieśc na blachę, lekko spłaszczyć i obsypac lekko mąką.
Przykryć ścierką i odstawic w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godz.
Kiedy po tym czasie ciasto podwoi objętość wstawic do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec ok. 35-40 min.
Kiedy po tym czasie ciasto podwoi objętość wstawic do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec ok. 35-40 min.
Wystudzić i jeść :-)
Smacznego :-)