Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdemu się wydaje, że upieczenie chleba jest trudne, wcale tak nie jest, dlatego warto się przekonać. Chleb kupny nie tylko jest drogi, ale nie jest tak długo świeży jak upieczony samemu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Składniki
1. Do miski wsypuję mąki, cukier, sól, płatki owsiane, żurawinę oraz wlewam drożdże rozpuszczone w wodzie. Całość dokładnie mieszam i odstawiam na 2 godziny w ciepłe miejsce. 2. Następnie ciasto przekładam do keksówki i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
3. Chlebek gotowy.
4. Smacznego