Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdemu się wydaje, że upieczenie chleba jest trudne, wcale tak nie jest, dlatego warto się przekonać. Chleb kupny nie tylko jest drogi, ale nie jest tak długo świeży jak upieczony samemu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16946
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24719
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16946
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 116
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24719
Składniki
1. Do miski wsypuję mąki, cukier, sól, płatki owsiane, żurawinę oraz wlewam drożdże rozpuszczone w wodzie. Całość dokładnie mieszam i odstawiam na 2 godziny w ciepłe miejsce. 2. Następnie ciasto przekładam do keksówki i piekę w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
3. Chlebek gotowy.
4. Smacznego