Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bywa tak, że z dnia poprzedniego zostanie troszkę ziemniaków...jeśli tylko mamy jeszcze drożdże w lodówce i słonecznik w szafce, można wyczarować bardzo apetyczny chlebek!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93139
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1880
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5697
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5679
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 93139
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1880
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5697
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5679
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i zalać ciepłym mlekiem, pozostawić na kilka minut. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Ugotowane i ostudzone ziemniaki zmiksować z ciepłą wodą. Do drożdży dodać ziemniaki, słonecznik, mąkę, sól, stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok. 45-50 min.
Następnie przełożyć do wysmarowanej keksówki, pozostawić jeszcze na kwadrans. Piec w temp. ok. 220 stopni przez 40-50 min. Smacznego!