Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis na chleb, który jest prosty, a czas przygotowania niezbyt długi. Suszone zioła nadają mu świetny smak. Doskonale smakuje z różnego rodzaju pastami lub po prostu z sezonowym pomidorem i szczypiorkiem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3841
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 777
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3841
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 777
Składniki
Drożdże wsypujemy do miski, zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 10 minut.
Do miski z drożdżami dodajemy mąkę, cukier, sól, otręby owsiane i zioła prowansalskie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy łyżką. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z przepisu wychodzi 1 keksówka.